Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Seyhan’da her gün 9 noktada asfalt çalışması

Seyhan’da her gün 9 noktada asfalt çalışması

Bir yandan yeni asfalt, bir yandan “Teknoloji” ile yama

Akay “Teknolojiyi, yasam konforunu artirmak için kullaniyoruz”

Seyhan Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Asfalt ekipleri, havalarin isinmasiyla her gün 9 farkli noktada asfalt çalismasi yaparken, hizmet kalitesini artirmak için teknolojiyi de kullaniyor.

Asfalt ekipleri vasfini büyük ölçüde yitiren sokaklari finiser ile kazidiktan sonra sicak asfalti seriyor. Bu islemde özellikle engebeli bölümler teknik çalismayla giderilerek asfalt tüm sokakta düz olacak sekilde seriliyor. Yapilan çalismayla “Yol Kotu” esit hale ve belli bir egime getirilerek vatandasin sokagi rahat ve konforlu bir sekilde kullanmasi saglaniyor.

KURUMLARIN AÇTIGI ÇUKURLAR ILE BOZUK SATIHLARA TEKNOLOJI DESTEKLI ÇÖZÜM

Seyhan’in 10 bini askin sokaginda dogalgaz, elektrik, su ve fiber altyapilari için açilan çukurlardaki sokak sagliklastirmasi ise teknoloji destegiyle yapiliyor. Kurumlarin açtigi çukurlar, sokagin tümünü degil belli bir bölümü kapsiyorsa zarar görmüs alanlar önce “asfalt kesme” makinasi ile düzgün biçimde kesiliyor. Ardindan zarar görmüs bölge sikistirilip temizleniyor. Son olarak asfalt kesme makinasi ile kesilen alan sokaktaki saglam asfalt yüksekliginde yamalaniyor.  Böylece sokakta hem bütünsellik saglaniyor hem de asfaltin ayni yükseklikte olmasindan dolayi sürücülere “Sürüs Güvenligi” saglanmis oluyor.

AKAY “TEKNOLOJIYI KULLANARAK YASAM KONFORUNU DAHA DA ARTIRMAK”

Havalarin isinmasiyla ilçede asfalt hamlesi baslattiklarini animsatan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, her gün araliksiz olarak 9 noktada asfalt çalismasi yapikdigini söyledi. Baskan Akay ”Elimizden geldigince yama yapmamaya çalisiyoruz. Ancak kurumlar tarafindan altyapi çalismasi için kismen bozulan sokaklari,  asfalt kesme makinesi yardimiyla yamaliyoruz. Bu çalismayla sokakta kaliteli bir biçimde yükseklik dengesi saglaniyor. Teknolojinin katkisiyla sokagin tümünü degil, bir bölümünü yamalayarak, saglam asfaltla, yamali alani bütünlestirmis oluyoruz. Hem zamandan hem de kaynaklari dogru kullanmak adina ciddi tasarruf saglamis oluyoruz” diye konustu.

Seyhan Belediyesi’nce gerçeklestirilen asfalt serme ve yenileme çalismalari önümüzdeki günlerde artarak sürecek.



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli